Atherosclerose symptomen

Artherosclerose symptomen staan gelijk aan aderverkalking symptomen. Artherosclerose is dan ook een duur woord voor aderverkalking en heeft te maken met een vernauwing in het bloedvat. Atherosclerose is een meest voorkomende en ernstige vorm van ‘arteriosclerose’. Deze woorden lijken veel op elkaar, maar betekenen niet hetzelfde; arteriosclerose is namelijk een verzamelnaam voor zogenaamde degeneratieve processen die plaatsvinden in de wand van de slagader. Arteriosclerose is dus een alomvattende term voor deze processen, waarbij atherosclerose symptomen worden genoemd als de meest zware, ernstige en voorkomende.

Atherosclerose symptomen behandelen: gezond leven

Atherosclerose symptomen zijn te behandelen, waarbij als doel wordt gesteld de artherosclerose symptomen de verminderen. Daarnaast zorgt een artherosclerose symptomen behandeling voor een kans op het remmen van progressie (versterking) van de ziekte. Een arts zal in de meeste gevallen in eerste instantie een behandeling in de vorm van verandering van levensstijl aankaarten. Hierbij kan worden gedacht aan een vermindering van eten van producten met verzadigde vetten. Deze tref je in middelen zoals vet vlees, volvette kaas en melk, gebak, koekjes en snoepjes, chocolade en snacks, zoutjes en (hard) frituurvet. Onverzadigde vetten daarentegen zijn juist aan te raden te consumeren. Ook zo min mogelijk zout eten is aan te raden, indien er last wordt ondervonden in de vorm van een te hoge bloeddruk. Groenten, fruit en vis zijn daarnaast goed voor een evenwichtig eetpatroon. Afvallen bij overgewicht is noodzakelijk indien er atherosclerose symptomen spelen. Tot slot, wat betreft eet-, drink en consumeergewoonten, is drank en zijn sigaretten uit den boze. Atherosclerose symptomen zullen hierdoor hevig kunnen versterken en de situatie verslechteren. Verder is sporten of in ieder geval voldoende dagelijkse lichaamsbeweging aan te raden.

Medicatie, angioplastiek en chirurgie bij atherosclerose symptomen

Is er sprake van atherosclerose symptomen en is er al aandacht besteed aan een gezonde leefwijze, of is er sprake van een acute situatie, dan kan er worden gekozen voor een behandeling in de vorm van medicatie en/of chirurgie. Medicatie kan betekenen dat de atherosclerose symptomen worden bestreden met bijvoorbeeld cholesterolverlagende middelen of bloedverdunnende producten. Chirurgie kan worden uitgevoerd in de vorm van een zogenaamde ‘bypassoperatie’, waarbij door de chirurg een ader uit het lichaam wordt gehaald en een omleiding om de vernauwing heen wordt gemaakt, wat de naam ‘bypass’ verklaart. Ook een dotterbehandeling, welke valt onder ‘angioplastiek’, is een optie bij atherosclerose symptomen. Hiermee worden de vernauwde slagaders verwijderd door middel van dotteren, waarbij de vernauwde slagaders worden verwijderd.

Natuurlijke geneesmiddelen atherosclerose symptomen

Momenteel zijn er, naast bovengenoemde behandelmethodes, onderzoeken bezig naar natuurlijke geneesmiddelen en behandelmethodes voor atherosclerose symptomen. Zo is Willem Mulder, als zijnde hoogleraar nanogeneeskunde van het AMC bezig met een onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn tegen atherosclerose symptomen. Dit medicijn betreft een middel op basis van marihuana. De werkzame stoffen van marihuana beschikken over piepkleine deeltjes, die ook wel ‘nanodeeltjes’ worden genoemd. Deze nanodeeltjes zijn duizend maal kleiner dan een haar en zouden moeten worden ingezet om ontstekingen – voorafgaand aan artherosclerose symptomen – aan te pakken. Willem Mulder benadrukt dat in acht wordt genomen dat de werkzame stof van marihuana niet in de hersens terecht komt, zodat de patiënt in kwestie niet stoned wordt. Of dit natuurlijke geneesmiddel daadwerkelijk positief effect kan brengen bij atherosclerose symptomen is niet wetenschappelijk bewezen. Het middel is dan ook nog niet in gebruik genomen en het onderzoek zal, volgens Mulder, nog minstens 15 jaar nodig hebben.